logo2014                                                Acronis1

Een goede backup maken van een computersysteem en het veilig stellen van belangrijke gegevens wordt vaak over het hoofd gezien of simpelweg vergeten. Zolang uw computer prima functioneert is er niets aan de hand. Maar wat gebeurt er als uw harde schijf onderuit gaat of een corrupte software installatie per ongeluk uw belangrijke gegevens overschrijft ? Als er geen goede backup wordt gemaakt is gegevensherstel vaak een zeer dure aangelegenheid of zelfs onmogelijk.

Uit onze ervaring blijkt dat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan het maken van een goede backup. Wij gaan u daar bij helpen !

Het maken van een goede backup hoeft geen vermogen te kosten en iedere investering die u nu maakt in het regelen van een goede backup zal zich vroeg of laat terug betalen.

Een goede backup maken doet u natuurlijk in eigen beheer, het zijn immers uw kostbare en vertrouwelijke gegevens die u koestert. Uw gegevens gaan bij onze manier van backuppen dus NIET in de “cloud” zoals dat met een mooi hedendaags toverwoord heet maar gaan naar uw eigen NAS server waar u zelf de controle over heeft. ( hieronder onze uitleg )

Bij het backuppen in de “cloud” worden uw gegevens over internet op een server geplaats bij een van de bedrijven die deze service aanbiedt. Dit lijkt prachtig natuurlijk want het is een eenvoudige manier om uw gegevens extern op te slaan. De nadelen van dit systeem zijn dat u niet weet of uw gegevens daar wel veilig staan. Komt u überhaupt te weten waar uw gegevens staan ? Wat als dat bedrijf ophoudt te bestaan ? Kunt u dan nog bij uw gegevens ? kortom teveel onzekere factoren en we hebben het hier natuurlijk wel over uw belangrijke gegevens.

Wij schrijven automatisch uw (dagelijkse) backup naar een NAS server. Deze staat bij u thuis of bijvoorbeeld bij een familielid. Zo blijft u baas over uw eigen gegevens.

Een Nas server is een klein opslagmedium met in de regel 2 harde schijven die worden gespiegeld. Zo komt op beide schijven dezelfde informatie te staan. Indien er 1 schijf defect zou raken kan deze eenvoudig worden vervangen door een nieuwe en wordt deze opnieuw gespiegeld. Extra zekerheid dus voor uw belangrijke gegevens.

insert service is dealer van Acronis backup & recovery en syncback pro (2brightsparks). Beide Award winning backup software producten

Neem vandaag nog contact met ons op en stel uw belangrijke gegevens veilig !